Veszprémben 2 hetente : Cimbora pizzériában , Szombatonként " kis plázában "
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Közeledik a Szeretet Ünnepe vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Veszprémben 2 hetente : Cimbora pizzériában , Szombatonként " kis plázában "
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Közeledik a Szeretet Ünnepe vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Veszprémben 2 hetente : Cimbora pizzériában , Szombatonként " kis plázában "
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Közeledik a Szeretet Ünnepe vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Veszprémben 2 hetente : Cimbora pizzériában , Szombatonként " kis plázában "
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Közeledik a Szeretet Ünnepe vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
Írd ide a kedvenc sütidet!
Hozzászólások eddig: 10
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Régi mézeskalács receptek
Mézeskalács nélkül nincs is igazi karácsony! Bemutatjuk, hogyan készíthet ön is mézeskalácsot egyszerűen és gyorsan karácsonyra!
A mézeskalács készítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükségünk:
Liszt, méz, cukor, tojás, szódabikarbóna, szalakáli, szegfűszeg, fahéj, ánizs, gyömbér, kardomon, vanília, citromhéj, narancshéj, vaj, margarin.
Régen mesteremberek egy alaptésztát készítettek el, amely lisztből, mézből, cukorból és vízből készült majd ezt variálták tovább. Így készült a mézes tészta, a cukros tészta, vagy a lédig tészta.
Mézes tészta:
A mézes tészta méz és liszt keverékéből készült, mézet általában felfőzték és lehűtve keverték hozzá a tésztához. A tésztát 4-6 hétig érlelték, és akár 10 hónapig is tárolták.
Cukros tészta
Ezeket a tésztákat több féle cukorból állították össze, burgonyakeményítő cukorból, kristálycukorból és keményítő szörpből.
Főzzünk össze oldatot 0,5 kg cukorból és 3 dl vízből. Ha kihűlt adjunk hozzá 10 g szalakálit majd hozzáadunk 70-80 dkg lisztet, és jó alaposan átgyúrjuk.
Lédig tészta
1 kg cukrot főzzünk fel 1 liter vízbe, ha kihűlt adjunk hozzá 1 kg mézet és 4 tojássárgáját, 5 dkg szalakálit, és annyi lisztet hogy ne ragadjon.
Ebből a tésztából mézes puszedlit is készíthetünk vagy akár a sütés előtt is díszíthetjük.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Babapiskótás mézes
Hozzávaló
1 tojás
5 dkg Rama
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
5 evőkanál tej
Töltelék
0. 5 L tej
5 dkg vaníliás pudingpor
20 dkg babapiskóta
1 meggy aroma
20 dkg Rama
20 dkg porcukor
1/2 dl rum
Elkészítés
20 dkg Ramát 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal, összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesítjük. A mézeslaphoz valókat 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30*25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra, sütjük. Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele, a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap. A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap! Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele, a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap. A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!
világosra sütjük.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
NoSalty a Webszakácskönyv
Édes és puha mézeskalács receptek a NoSalty a Webszakácskönyv-től!
A képen látható Mesebeli mézeskalács recept itt: http://bit.ly/tjaL8s
Rögtön puha mézeskalács recept itt: http://bit.ly/vXPFKS
Illatos karácsonyi mézeskalács recept itt: http://bit.ly/sRnUgp
Rengeteg mézeskalács recept itt: http://bit.ly/vNsc2E
Szeretnél sütiszakértő lenni? Játssz velünk: http://www.facebook.com/NoSalty?sk=app_265865490121854
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Gofri
•20 dkg liszt
•2-3 evőkanál cukor
•1 mokkáskanál só
•1,5 mokkáskanál szódabikarbóna
•2 tojás
•1,5 dl tej
•1,5 dl víz
•1,2 dl étolaj
Elkészítése:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, és gofri sütőben kisütjük.
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
:) én mint Gombóc Artúr a csokival,úgy vagyok ezzel....de a kislányaimnak és a vendégeinknek,munkahelyi,iskolai rendezvényekre a tésztájában is sajt,a tetejére is ráreszelve pogácsát,a túrós pogácsát és mindenféle pogit,még a káposztásat is ! nagyon-nagyon szeretem! Néha a krémest is és néha a tortákat. Szeretem a gesztenyés sütit,a réteseket és a Stíriait,a Máglyarakást....eléggé édes szájú vagyok!A kislányom,s a férjem húst-,hússal esznek ....
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Kókuszos-sütőtökös kocka
Hozzávalók:
• 70 dkg sült tök
• 20 dkg kókuszreszelék
• 1 liter tejből sűrű fehér mártás(besamelt) főzök (4 ek. vaj, 4 ek. liszt, 1 l tej)
Elkészítése:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra (ha van már kész,maradék sült tök). Amennyiben nincs,elkészítem a tököt,s a meleg sütővel dolgozok tovább. Egy liter tejből sűrű besamel mártást készítek, kevés cukorral. A fele mártást egy közepes méretű tepsibe öntöm(kb.39×24),s az előmelegített sütőbe tolom addig,míg barnás színt nem kap. Míg sül a tészta, összekeverem a tököt a kókusszal,majd a tepsiben lévő/megsült/ tésztára terítem,s erre ráöntöm a maradék besamel másik felét,majd ismét visszatolom a sütőbe,de csak addig,míg a tészta meg nem barnul picit. Ha ez megtörtént,kész a süteményünk. Hidegen szeletelve tálalom! Tipp: jó édes tököt próbáljunk választani /cukrot spórolunk vele/! Másnapra jól összeérnek az ízek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás